Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

3M

Praktiska och innovativa lösningar

Under årens lopp har 3Ms innovationer förbättrat vardagen för hundratals miljoner människor över hela världen. Vi har gjort mörkerkörning enklare, byggnader säkrare och hemelektronik både lättare, mindre energikrävande och mindre skadlig för miljön. I över ett sekel har 3M försett världen med innovativa och ibland revolutionerande produkter. Flera av dem har blivit en naturlig del av vår vardag. Andra bidrar till ökad säkerhet och högre produktivitet inom tusentals verksamheter – från fordonsindustrin till sjukvården.

Några av våra varumärken är marknadsledande t.ex. Post-it®, Scotch®, Scotch-Brite™ och Speedglas™. Vi tillhandahåller produkter och tjänster genom fem affärsområden, Hälsovård, Konsument, Industri, Energi & Elektronik samt Skydd & Grafiska system.

Vi är fast beslutna att bidra aktivt till en hållbar utveckling genom miljöansvar, socialt ansvar och ekonomisk utveckling. För oss innebär hållbar utveckling att möta behoven i dagens samhälle och samtidigt respektera kommande generationers möjlighet att möta sina behov. Vi anser att vi är på god väg, men vi fortsätter kontinuerligt att sträva efter förbättringar genom att ta oss an utmaningar och möjligheter.

Med 30 miljarder dollar i omsättning, sysselsätter 3M cirka 88,000 personer världen över och har verksamhet i mer än 70 länder. I Norden har 3M kontor i närheten av Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo samt FoU och tillverkning i Gagnef, Värnamo och Västervik. 3M i Norden sysselsätter 1100 personer och har cirka 390 M Euro i omsättning per år.