Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Digpro

Praktik med fokus på teknik och systemutveckling

Bakom nästan varje samhällsinrättning finns ett dolt kartsystem. Om du tänder en lampa någonstans är det troligen en av Digpros lösningar bakom nätet som levererar el till dig. Geografiska informationssystem (GIS) är avgörande för att samhället ska fungera. Digpro utvecklar och erbjuder en GIS-plattform med branschspecifika anpassningar till kunder som finns inom energi, miljö, telekom och kommunal karthantering. Våra system lagrar, analyserar och presenterar geografisk data vilket används till beslutsunderlag för investeringar, underhåll, stadsplanering eller helt enkelt för att hitta närmaste parkering för att nämna några exempel. Vi utvecklar smarta kartsystem så som dpPower, dpHeating, dpWater, dpGas och dpCom för förvaltning av nät av olika slag, samt dpCadaster och dpMap för karthantering. 

Digpro är ett programvarubolag men även ett konsultbolag, vilket innebär att vi ser till att våra kunder arbetar och utnyttjar våra programvaror på ett effektivt och säkert sätt utifrån deras specifika behov och krav.

Två gånger per år, varje vår och höst, lanserar vi en ny version av våra programvaror och i samband med detta genomförs ett omfattande systemtestningsarbete. Arbetet handlar om att genomföra just systemtester av våra programvaror, vilket görs i team. Teamen består av testare och andra roller på Digpro så som utvecklare och GIS-ingenjörer. Att vara testare på Digpro innebär att du är med och säkerställer att marknadens senaste version av GIS/NIS-applikationer fungerar, innan versionen levereras till våra kunder. Vi har dagligen korta priomöten där vi går igenom arbetsfördelning och todo´s utifrån våra applikationers testspecifikationer.

Välkommen!