Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Internetstiftelsen

En oberoende, allmännyttig organisation som arbetar för en positiv utveckling av internet.

Internetstiftelsen i Sverige, IIS, är en oberoende, allmännyttig organisation som arbetar för en positiv utveckling av internet. Vi finns i Sverige och ansvarar för den svenska toppdomänen .se samt driften av toppdomänen .nu. 

Vi är en stiftelse och vår urkund slår fast att vi ska göra infrastrukturen för internet i Sverige mer stabil. Vi ska också främja forskning, utbildning och undervisning med inriktning på internet. Vår målsättning är att kunna investera minst 25 procent av vår omsättning i olika internetutvecklande projekt. Läs mer om vad vi gör och våra initiativ på vår webbplats.

Vad får man göra som praktikant hos Internetstiftelsen?
Som praktikant ska du bygga ett system som samlar in mätningar från Ripe Atlas, det största mätnätverket för internet med över 10’000 prober i hela världen. Dessa mätningar ska du sedan utvärdera och presentera. Vi använder oss mycket av Amazon Web Services. Du kommer i kontakt med en hel IT-avdelning och kommer att lära dig mycket om hur internet fungerar. Vi förväntar oss att du har grundläggande kunskaper i programmering. Resten löser vi på plats.