Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Iris

Individanpassad utbildning och utveckling i hela Sverige

Vår historia börjar när en grupp synskadade i slutet av 1800-talet tog saken i egna händer och skapade sina egna jobb. Sedan dess har vi arbetat med att utgå från individens förmåga istället för att se begränsningar. Vi har uppfunnit nya sätt att göra saker på och har ofta varit före vår tid.

Irisgruppen är en rikstäckande aktör med ett brett spektrum av tjänster. Alla med målet att hjälpa människor att ta nästa steg i livet och att öppna dörrar till jobb och inkludering. Irisgruppens varumärken Iris och Medlearn är verksamma inom utbildning och arbetsmarknadsinsatser för vuxna. Medlearn fokuserar på utbildning av vårdpersonal på gymnasie- och yrkeshögskolenivå. Utbildningen bedrivs i vanliga fall både i klassrum och på distans, blended och digitalt. Just nu sker dock all utbildning på distans. Iris och Medlearn är inkluderande arbetsplatser som välkomnar personer med olika bakgrund och styrkor.

För att trivas på Irisgruppen behöver du framför allt ha koll på dina egna styrkor och svagheter. Vi uppskattar också om du är nyfiken, lyhörd och har känsla för kvalitet. I övrigt ser vi fram emot att ha en dialog om vad just du, med dina unika egenskaper, kan bidra med i projektet som du deltar i.

På Irisgruppen kommer man som tekniksprångare att få delta i projekt som handlar om att digitalisera utbildningar. Under ledning av en erfaren projektledare, kommer man att få ansvara för att arbeta självständigt med ett avgränsat ansvarsområde. Arbetsuppgifter kan handla om att genomföra intervjuer med deltagare i syfte att utvärdera en tjänst, följa upp användartest, föreslå förbättringar i tjänster, utvärdera digitala tjänster eller delta i produktion av digitalt utbildningsmaterial.