Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Migrationsverket

Innovationslabbet behöver dina idéer!

Innovationslabbets uppdrag är att experimentera och utforska trender, arbetssätt och tillämpningar på digitaliseringsområdet. För att möta morgondagens utmaningar och framtidens möjligheter behöver vi börja arbeta med nya idéer redan idag. Sedan i somras har vi fem olika team som fördjupar sig och bygger lösningar i olika tekniker inom AI-området. Innovationsarbetet och verksamheten inom labbets väggar behöver ett ständigt inflöde av kompetenser och fräscha idéer, det är här du kommer in!

Vad gör en tekniksprångare i Innovationslabbet?

Som tekniksprångare hos oss kommer du att medverka i att ta fram lösningar som förändrar hur vi skapar värde för den målgrupp vi är till för.

Då vi är fokuserade på teknik som ligger i framkant, får du möjlighet att arbeta med den senaste tekniken och tillsammans med oss utveckla lösningar som vi ska ta med oss in i framtiden. Tillsammans med de andra medlemmarna i innovationsteamen kommer du att generera och förädla idéer som skapar intryck i hela organisationen. Du kommer tillsammans med våra innovationsledare vara spindeln i labbet som sprider kunskap och knyter ihop idéer mellan teamen. Som tekniksprångare i innovationslabbet på Migrationsverket kommer du att ha roligt, utvecklas och hjälpa oss framåt med vår verksamhetsutveckling och digitalisering.

Vi söker dig som är nyfiken på framtiden och som vill vara med att utforska nya tekniker och skapa samhällsnytta tillsammans med oss. Har du intresse för teknik och programmering, viljan att lära dig själv samt mod att göra saker som du inte behärskar är innovationslabbet platsen för dig. Sök till oss om du vill ha möjlighet att vara en del av en arbetsplats där ett misslyckande ses som en naturlig del av inlärningsprocessen.

Välkommen med din ansökan!

Om Migrationsverkets uppdrag och strategiska inriktning
Vi jobbar på medborgarnas uppdrag och ser till att de beslut som riksdag och regering fattar blir verklighet. Vi lyssnar på dem vi är till för och tar tillvara deras synpunkter för att bli bättre. Vi tror att nya idéer och tankesätt kan flytta gränsen för vad som är möjligt. Vår målsättning är att vara proaktiva och använda oss av teknikutvecklingen för att höja vår digitala service och öka inslaget av automatisering.