Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Nilar

Det hållbara valet

Nilar utvecklar och producerar avancerade och världsunika batterier till energilager för kommersiella fastigheter, privata hushåll, fabriker och inom smarta elnät. Nilars batterier har tack vare betydande investeringar i design och innovation utvecklats till en lösning som är perfekt för lagring av sol- och vindkraft liksom laddning av elfordon och för långsiktig användning i privata hushåll och industrianläggningar. Alla våra konfigurationer kan skalas upp för att tillgodose växande energilagringsbehov där vi vill vara med och bidra till en mer hållbar framtid.

Nilar finns på två orter i Sverige, i Gävle och i Täby. På anläggningen i Gävle hittar du bland annat våran Forsknings- och Utvecklingsavdelning där det jobbar kemister, systemingenjörer, mekanikingenjörer, tekniska projektledare och produktingenjörer. I Gävle sker även själva produktionen av batterier där det går att följa hela tillverkningsprocessen från start till slut.

I takt med en ökad efterfrågan efter gröna energialternativ har Nilar som avsikt att växa rejält de kommande åren på marknaden för smarta energilösningar. Vår plan är att fördubbla vår verksamhet samt etablera ytterligare en produktionssite i Estland.