Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Norrtälje Energi

Ett energibolag som vågar ta stora kliv för en hållbar framtid

Norrtälje Energi är det lokala energiföretaget som erbjuder el, fjärrvärme och fiber. Vi har även en viktig roll som partner och samarbetskraft vad gäller energieffektivisering och aktivt miljöansvar. Vi jobbar för utvecklingen av bygden, en tryggare och ljusare framtid och en hållbar miljö. Cirka 90 procent av flerbostadshusen i Norrtälje, Rimbo och Hallstavik är knutna till vår fjärrvärme, elnätet växer och säkras mer för var dag och fiberutbyggnaden ökar i högt tempo.

Vi på Norrtälje Energi jobbar kontinuerligt för en bättre miljö och har nyligen tagit ett stort steg för att göra det enklare för elkonsumenterna att vara klimatsmarta. Den 1 april kopplade vi om i elkablarna till de som ännu inte gjort ett miljöval själva, så nu har alla våra kunder skön miljöel i sina kontakter utan att de behövt göra någonting. All el vi levererar är dessutom KRAV-godkänd.

Vi är engagerade i och stödjer många föreningar med en tydlig ungdomsinriktning. Vi har dessutom en egenproducerad el som vi kallar 1899 efter året vi startade vårt företag. Pengarna från 1899-elen går till olika ungdomsprojekt med syfte att öka intresset för teknik. Det skapar värden för både oss och många ungdomar i kommunen. Vi ägs av kommunen och därför går vår vinst tillbaka till kommuninvånarna. Det är vi stolta över.

Vår kultur bygger på omtanke. Vi har en lokal anknytning och våra kunder ska uppleva lyhördhet, respekt och engagemang från oss. Nyckeln till framgång är kompetenta och engagerade medarbetare som känner ansvar för sitt arbete och för företaget.

Som praktikant hos oss får du vara med och se vad man gör på ett energiföretag – det handlar om att bygga fjärrvärmeledningar, drifta kraftverket Arsta, bygga elnätsstationer, dra fibernät med mera. Du kommer att få följa ett projekt från beredning till färdigt resultat och delta i de arbetsuppgifter som våra ordinarie medarbetare har. Vi söker dig som tar egna initiativ, är nyfiken och vill bidra till en hållbar framtid.

Välkommen med din ansökan!