Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

SEM

Green Ignition with Precision

SEM jobbar med inbyggda system som kräver kompetens inom konstruktion, elektronik, mjukvara och testning, samt driver forskningsprojekt i samarbete med olika universitet. All utveckling syftar till att ta fram hållbara produkter som ska produceras och säljas. Hos oss ser du helheten, från forskning till utveckling till produktion. Allt under ett tak.

Idag är behovet att minska miljöpåverkan från transportsektorn otroligt viktig. Runt om i världen jobbas det på högtryck med bio-bränslen och elektrifiering för att minska CO2-avtrycket. Så också hos oss. SEM samarbetar nära med Lunds Tekniska Högskola, Chalmers, och Linköpings Tekniska Högskola. Med utgångspunkt från den senaste forskningen skapar vi produkter som minskar utsläppen av växthusgaser.

Vi på SEM satsar på att attrahera och behålla engagerade och kompetenta människor och erbjuder våra medarbetare en möjlighet att bo och verka i en naturskön mindre ort med närhet till allt och ändå ha ett attraktivt och utmanade arbete i en global miljö.

SEM finns i Sverige, Kina, USA och Tyskland. Tillsammans är vi cirka 200 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Åmål, och där är vi cirka 125 medarbetare.