Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Södra

Nyfikenhet kan ta dig varsomhelst

Nyfikenhet kan ta dig varsomhelst.

Vi på Södra lär oss massor av våra Tekniksprångare och vi gör gärna just din praktik till fyra månader att minnas. Det är nu det börjar, på massabruket, i labbet, vid datorn, i skogen eller i mötet. Mitt i en högteknologisk process eller en kreativ workshop. Det här är på riktigt. På Södra tar vi jordens resurser på stort allvar. Hållbarhetsaspekterna genomsyrar hela verksamheten och genom ansvarsfull skötsel av skogar, trygga arbetsplatser med säkerhet i fokus, effektiva tillverkningsprocesser och utveckling av förnybara produkter vill Södra bidra till en hållbar framtid. Våra medarbetare gör detta möjligt! I Södras värld utgår allt från skogen. Skogen med den ständigt växande råvaran är själva grundförutsättningen för Södras olika verksamheter. I Södra produceras pappersmassa, trävaror, biobränslen och interiörträprodukter.

Inom Södra genomsyrar hållbarhetsaspekterna verksamheten och präglar det dagliga arbetet från frö till förnybara produkter. Vi är en stor koncern med många möjligheter! Södra är en stor arbetsgivare med 3 100 anställda som arbetar med allt från skogsskötsel och miljövård till ekonomi, försäljning och produktutveckling. I de tre affärsområdena tillverkas sågade och hyvlade trävaror, inredningsdetaljer, pappersmassa och biobränsle. De senaste åren har Södra också blivit en betydande elproducent som producerar mer el än vad som förbrukas. Råvara som vid Södras industrier inte kan användas för att producera sågade trävaror eller pappersmassa används istället som biobränslen. Kunder är oftast värmeverk och industrier. En effektivare elproduktion och elanvändning på Södras anläggningar gör att ökande mängder grön el kan levereras till öppna marknaden. Inom Södra finns många utvecklande och stimulerande jobb. Vi är en modern arbetsplats med hundratals olika yrken. Hos oss arbetar till exempel skogsmästare, jägmästare, operatörer, ingenjörer, tekniker, ekonomer, marknadsförare, transportledare, jurister och chaufförer – för att nämna några. 

Här kan du se vår film från tidigare Tekniksprångare om varför just du ska söka praktik genom Tekniksprånget på Södra! https://www.youtube.com/watch?v=_2Pgpk2-Um0

Välkommen till Södras värld!