Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Tornberget

Praktikplats på ett av Sveriges kundvänligaste fastighetsbolag

Vår vision är att bygga rum där människor trivs, utvecklas och mår bra!

Tornberget är ett fastighetsförvaltningsbolag som ägs av Haninge kommun. Vi äger och förvaltar kommunala verksamhetsfastigheter såsom skolor, förskolor, fritidsgårdar, bibliotek samt äldre- och omsorgslokaler. Totalt äger vi cirka 300 000 m². Antalet medarbetare är drygt 100. Våra nyrenoverade och moderna kontorslokaler ligger centralt i Haninge med närhet till butiker, restauranger och Rudans friluftsområde. Runt hörnet ligger Handens buss- och pendeltågsstationer.

Är du nyfiken på hur det är att jobba med fastigheter och byggnation? Hos oss på Tornberget får du en inblick i många olika fastighetsyrken och en bra grund för vad du tycker verkar intressant inför framtida studier. Som praktikant hos oss tillhör man oftast vår projektavdelning, där projektledare inom bygg och eftermarknad i olika åldrar jobbar. Medarbetarna på projektavdelningen har olika utbildningar, t ex byggnadsingenjörer, och ett väldigt brett arbete, eftersom de leder våra byggprojekt från planeringsstadiet till färdig byggnad. Du kommer även att träffa ingenjörer inom olika funktioner såsom exempelvis energi, el, drift, värme och ventilation.

Vi brukar erbjuda två praktikplatser åt gången, där ni får ett specifikt uppdrag att arbeta med tillsammans. Målet är att du som praktikant ska ha ett uppdrag som bidrar både till din och till Tornbergets utveckling. Arbetet med det specifika uppdraget för praktikperioden utförs självständigt under eget ansvar, men med gott stöd av handledare och kollegor. Det är ett upplägg som vi och våra tidigare praktikanter har upplevt fungerar väldigt bra. Exempel på uppdrag som vi har haft hittills är ”utreda vad begreppen rätt kvalité och rätt kostnad innebär för intressenter i våra ny- till- och ombyggnadsprojekt” och ”utreda för- och nackdelar med att bygga med trästomme”.

Vi har erfarenhet av att ha praktikanter från Tekniksprånget. För dig som blir kallad till intervju kommer det att finnas möjlighet att kontakta våra tidigare praktikanter för att få deras bild av hur de har upplevt sin praktiktid hos oss.
Kom och hjälp oss skapa rum där människor trivs, utvecklas och mår bra!