Go to main content Go to main menu

Mycronic

Möjliggör elektronikens framtid

Mycronic AB  är ett högteknologiskt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför produktionslösningar till elektronikindustrin. Mycronics huvudkontor ligger i Täby utanför Stockholm och koncernen har dotterbolag i Frankrike, Japan, Kina, Nederländerna, Singapore, Storbritannien, Sydkorea, Tyskland och USA.

Mycronic är ett svenskt börsnoterat bolag och har över 1050 medarbetare med dotterbolag i 9 länder. Våra värderingar, passion for business, passion for technology och passion for people, är ledstjärnor när vi arbetar med världsledande teknik och komplexa affärer världen över. Våra produkter är en förutsättning för att kunna producera bildskärmar och flera av de komponenter som sitter i bland annat smarta telefoner och surfplattor. Med våra produkter kan också kretskort till t ex pacemakers tillverkas säkert och med hög noggrannhet.

Vi befinner oss just nu i en spännande tillväxtresa och hos oss får du arbeta med passionerade tekniker som gärna delar med sig av sin kunskap. Teknik spänner över många områden och hos oss finns flertalet tekniska discipliner från en teknisk högskola representerade. Våra ingenjörer arbetar inom både utveckling, produktledning, strategisk marknadsföring, försäljning, service och produktion. Alla dessa delar är också integrerade hos oss, vilket underlättar ett tätt samarbete och flera av våra ingenjörer arbetar dessutom tidvis i andra länder och i nära samarbete med våra kunder världen över.

Som praktikant hos oss får du en unik inblick i vilka krav som ställs på elektroniken i morgondagens smarta telefoner, läsplattor, rymdfarkoster eller på produkter som ännu inte ens har lanserats på marknaden. Praktiken genomförs på vår forsknings- och utvecklingsavdelning där du erbjuds möjligheten att testa på ingenjörsyrket och arbeta med aktuella projekt och verkliga frågeställningar som vi möter i vår vardag på Mycronic. Hos oss blir du en viktig del av vårt team och får möjligheten att arbeta varierat genom resultat- och analysarbete, enklare programmering varvat med praktiskt arbete med våra maskiner. Dina dagar hos oss kommer både att bestå av teamwork men också av möjligheten att ta eget ansvar i dina egna projekt. Efter praktikperiodens slut kommer du ha en god inblick i ingenjörsyrket och du kommer ha ett stort nätverk av kontakter som kan komma väl till användning inför framtiden.  

Missa inte din chans – sök praktik hos oss på Mycronic. Vi ser fram emot din ansökan!

Låter det intressant?