Go to main content Go to main menu

SVT

Om alla, för alla

Sveriges Television AB (SVT) är ett public service-företag vars uppdrag vilar på en demokratisk idé. Och vi vill bidra till ett Sverige där alla är mer nyfikna och insatta. Vår verksamhet bedrivs självständigt i förhållande till politiska, kommersiella och andra intressen i samhället och finansieras via public service-avgiften.

Vi finns på 42 orter, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Under 2020 sändes totalt nästan 22 000 timmar i SVT:s kanaler, och vår direktrapportering om Corona hade över 128 miljoner besök. SVT har ca 2200 tillsvidareanställda medarbetare inom en mängd yrkesroller varav många har ingenjörs- eller teknikbakgrund. Behovet av engagerade utvecklare och tekniker är stort och möjligheterna för de som söker sig hit är många.

Det finns de som fortfarande tror att SVT enbart är en programproducent, men i själva verket är det en arbetsplats i teknikens absoluta framkant som sjuder av innovation och kreativitet. Under de senaste tio åren har SVT utvecklats till att vara en system- och webbutvecklare i världsklass.

I vår bransch finns sällan etablerade lösningar, så vi utvecklar oftast våra tjänster från grunden. Det är enormt tillfredsställande att utveckla något som påverkar miljoner människor. Ett exempel är SVT Play som kom att ändra svenska folkets tv-vanor. I slutändan är vår uppgift att göra teknik enkelt – och skapa upplevelser och produkter som fungerar för alla.

Som praktikant på SVT kommer du att få kontakt med en teknikintensiv verksamhet. Bakom det som syns i TV-rutan och på webben arbetar ingenjörer och andra högskoleutbildade personer med systemutveckling, studioteknik, sändningsteknik, dokumentationsarbete, projektledning mm. Dessa personers arbete kommer du att få följa och även vara en del av. Du kan tex få vara med och förbereda teknik inför en inspelning, undertexta ett program, utforska något kring våra digitala produkter eller prova att koda. Vi tror att du är intresserad av teknik och utveckling idag och är sugen på att lära dig mer. Vi hoppas också att du är nyfiken, initiativrik och inte rädd för att diskutera och föreslå nya idéer för de anställda.

Låter det intressant?