Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

För dig som är handledare

Tack för att du är handledare i Tekniksprånget. Din insats är vad som gör projektet till vad det är. Du motiverar och inspirerar unga att hitta sin väg i yrkeslivet och det är precis vad praktiken handlar om.

En ung kvinna får handledning av sin kvinnliga handledare vid en maskin med skärm.

Välkommen tillbaka som handledare

Via Tekniksprånget satsar Sveriges arbetsgivare och regering tillsammans för att säkra den framtida kompetensförsörjningen inom ingenjörsyrket och övrigt teknikinriktat arbete. Din insats som handledare är absolut avgörande för att Tekniksprånget ska lyckas. Stort tack för att du gör Tekniksprånget möjligt! 

Några tips till dig:

  • Uppmärksamma din chef på vad rollen som handledare inom Tekniksprånget innebär. Erfarenheterna kan vara till stor nytta för såväl organisationen i stort som i din egen karriär. 
  • Som handledare har du stora möjligheter att verkligen inspirera och påverka en ung människa. Sätt upp personliga mål för vad du vill att din praktikant ska ta med sig efter praktikens slut. 
  • Lämna över stafettpinnen. Är det någon annan som ska vara handledare hos er under nästa termin? Är det ännu inte bestämt vem, är det troligtvis mycket uppskattat om du hjälper till att hitta rätt person. Är det bestämt vem som tar över så kan du underlätta och inspirera genom att dela med dig av dina erfarenheter till den personen. 

Ladda ner programguiden "Hej Handledare!" (pdf)

Lär av varandra

Handledarintroduktioner

Vi har digitala handledarintroduktioner inför varje termin där vi under 90 minuter fokuserar på att ge dig verktygen för att skapa en bra praktik för en ung person som har liten eller kanske ingen arbetslivserfarenhet.