Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Baltic Spot

Informationstjänster för handelssjöfarten

Baltic Spot AB driver och utvecklar informationstjänster för handelssjöfarten i Europa, Medelhavet och Svarta havet. Våra kunder är inom sjöfarten, en bransch som svarar för 90 procent av alla transporter av varor och råvaror i världen. Vårt företag har 7 anställda och en unik spetskompetens inom språkteknologi. Vi utvecklar bland annat program som automatiskt kan läsa och förstå innehåll i epost och finns i Gamla Stan, i Stockholm, centralt, nära både T-bana och pendeltåg.

Baltic Spot AB erbjuder till rätt kandidat praktik som juniorutvecklare med start under sommaren, hösten eller våren, med goda möjligheter till förlängning. Under praktiken kommer du att introduceras till flera av företagets pågående projekt. Som juniorutvecklare kommer du att arbeta praktiskt med utveckling inom web, databaser och big data för vår bransch, bland annat med OpenStreetMaps, javascript, node, vue.js, postgres, MySQL, Elasticsearch mm.

Du är nyutexaminerad info/data-student eller motsvarande från gymnasielinje och har stort intresse för datorer, programmering och eventuellt systemadministration. Du är strukturerad, analytisk och har förmåga att både hantera helheter och detaljer. Du är också nyfiken, lösningsorienterad, har bra betyg och god social förmåga.

Våra praktikanter/juniorutvecklare har efter anställningen på Baltic Spot alla fortsatt till studier på studier på KTH:s, Linköpings och Lunds data- och teknisk fysiklinjer. Platsen och arbetet på Baltic Spot har gett dem nyttiga erfarenheter och bäddat för en bra start på de fortsatta högskolestudierna.

Praktisera på Baltic Spot?