Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Boston Consulting Group

Världsledande rådgivare inom affärsstrategi

The Boston Consulting Group (BCG) är världens ledande rådgivare inom affärsstrategi. Som globalt management-konsultföretag arbetar vi med kunder från den privata, offentliga och icke-vinstdrivande sektorn i samtliga geografiska regioner. Vi hjälper dem att identifiera sina mest värdefulla tillgångar, bemöta kritiska utmaningar och framgångsrikt förändra sin verksamhet. BCG har över 90 kontor i fler än 50 länder och i Sverige har vi kontor på Kungsgatan 57 i centrala Stockholm mot Vasastan. BCG är en energisk och social arbetsplats med många unga och drivna kollegor från hela världen.

För BCG är det viktigt att tillräckligt många av Sveriges mest talangfulla studenter väljer att bli ingenjörer. Civilingenjörer är en mycket viktig del av vår rekryteringsbas och vi vill bidra till att öka intresset för ingenjörsyrket. Genom Tekniksprånget vill vi visa hur spännande, utvecklande och kreativt ingenjörsyrket kan vara. Vårt fleråriga samarbete med Tekniksprånget har varit mycket uppskattat av våra medarbetare och praktikanterna kallas numera Super Troopers på kontoret i och med sina fantastiska prestationer.

Som praktikant på BCG blir du en självklar del av vår utvecklande och internationella arbetsmiljö. Vi jobbar i projektgrupper där du och dina kollegor arbetar tätt tillsammans, vilket gör att ni lär känna väl och stöttar varandra i arbetet. Dessutom får du hos oss en inblick i många olika industrier då vi arbetar med projekt inom allt från modeindustrin till vitvaror och medicinteknik. Vi är måna om att du som Tekniksprångare ständigt utmanas på ett lärorikt sätt och att de fyra månader du tillbringar här ger dig mersmak för ingenjörsyrket.

Gör praktik som ingenjör på BCG