Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Chalmers

Vision om en hållbar framtid

Chalmers tekniska högskola På Chalmers tekniska högskola forskar och utbildar vi inom teknik, naturvetenskap, sjöfart och arkitektur.Vi arbetar alltid med en tydlig vision om en hållbar framtid, för både miljö och människor.

På Chalmers avdelning för Produktionssystem utvecklar vi framtidens industri och nya jobb, där människor drar nytta av smart teknik på helt nya sätt, t.ex. genom att samarbeta med robotar och artificiell intelligens (AI). I vårt nya lab, Stena Industry Innovation Lab, visar vi ny teknik för alla i samhället. Samtidigt utbildar vi framtidens ingenjörer och forskare. Vi tar hjälp av ny teknik som Virtual Reality, Augmented Reality och framtidens mobiltelefoni 5G. På Chalmers utvecklar vi framtidens industri och de nya jobben där människor utnyttjar smart teknik på helt nya sätt, t.ex. genom att samarbeta med robotar. I vårt nybyggda lab vill vi visa ny teknik för ungdomar och utbilda ingenjörer. Vi forskar bl.a. med hjälp av VR och framtidens mobiltelefoni – 5G.

Chalmers Vision om en hållbar framtid

Är du intresserad av att bidra till en hållbar framtid och tycker att transport är nödvändigt och intressant men har en för negativ påverkan på klimat och luftkvalitet? Då skulle vi gärna vilja visa dig att det jobbas hårt på teknologier inom framdrivningssystem som ska ge netto-noll-utsläpp på skadliga avgaser och CO2. Upplev hur det är att jobba i ett laboratorium där det körs bilar och motorer från personbilar och lastbilar på förnyelsebara bränslen. Vi forskar på nya teknologier och metoder för att förstå hur och med vilka medel vi kan bidra till att uppnå hållbar transport.

Testa ingenjörsyrket på Chalmers