Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Duroc

Med djup kunskap om både teknik och marknad

Koncernen Duroc, noterat på Nasdaq OMX Stockholm, hade år 2016 drygt 590 anställda och en omsättning på 2 200 miljoner kronor. Koncernens ursprung är Sverige men har idag verksamheter både i Europa och i USA. Vår strategi är att fortsätta investera i våra dotterbolag samt att fokusera på lämpliga förvärv i befintliga eller närliggande områden. Det är inom affärsområdet Teknik/Produktion, med verksamhet i Luleå, som vi vill erbjuda praktikplats.

Affärsområdet Teknik/Produktion består i Luleå av två bolag;

Duroc Engineering AB som erbjuder underhåll och nytillverkning av komponenter baserat på laserytbehandlingteknik.

Duroc Rail AB som levererar underhåll av järnvägshjul för lok och vagnar till järnvägsoperatörer.

Bolagen bygger sin verksamhet på djup kunskap om både teknik och marknad. Företagen inom Duroc arbetar både nationellt och internationellt. Vi är alltid intresserade av, och i framtiden i behov av, duktiga och kreativa människor till våra företag. Om man vidareutbildar sig inom teknik kan man t.ex. hos oss arbeta med materialteknik, produktutveckling, konstruktion, produktion, produktionsplanering, produktionsledning, logistik, inköp, marknadsföring eller teknisk försäljning.

Genom att delta i Tekniksprånget vill Duroc ge unga människor chans att se vilken mängd olika spännande och roliga yrkesroller och arbetsuppgifter det finns inom industrin. Att vi hjälper till att uppmuntra fler att genomföra tekniska studier och utbilda sig till ingenjörer.

Att Sverige som land bibehåller bra utbildningar inom teknik säkerställer vårt lands långsiktiga konkurrenskraft. För Duroc innebär också att vi deltar i Tekniksprånget en omgående kontakt med unga kreativa personer som kan generera idéer till annorlunda bra lösningar och möjligheter. Personer som långsiktigt kommer ha rätt kompetens för oss att rekrytera.

När du är praktikant inom Duroc kommer du få en inblick i våra företags olika produktion, produkter och tjänster samt de branscher vi verkar i och för. Du kommer komma i kontakt med olika yrkeskategorier, få inblick i företagsledningen samt utföra praktik inom områden som produktion, produktionsutveckling, underhållsutveckling och logistik. Vi söker dig som är engagerad, flexibel, tar initiativ, är kreativ och målinriktad.

Duroc

Låter det intressant?