Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Essity

Ledande globalt hygien- och hälsobolag

Välkommen till Essity – bättre hygien och hälsa börjar med oss.

Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag som ökar människors välbefinnande genom våra produkter och lösningar. Namnet Essity är en utveckling av de engelska orden essentials och necessities, nödvändigheter i vardagen. Vår hållbara affärsmodell sätter värdeskapande för människor och miljö i centrum. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom Jobst, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda och Zewa. Essity har omkring 47 000 medarbetare och nettoomsättningen 2018 var cirka 118 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Stockholm och bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

På Essity är varje karriär unik och vi erbjuder många utvecklingsmöjligheter i Sverige och i 60 länder runt om i världen.  Vi är intresserad av dig som vill göra skillnad och som bidrar med nya och innovativa sätt att tänka. I vårt nybyggda affärscentrum i Göteborg arbetar över 1000 medarbetare inom områden som global marknadsföring, innovation, försäljning och teknologiutveckling. I Falkenberg tillverkas bland annat Libero barnblöjor och TENA inkontinensprodukter. I Lilla Edet tillverkas till exempel mjukpapper för Tork och Edet och i Mölnlycke tillverkas tvättlappar och liknande hygienprodukter. De tre produktionsanläggningarna har omkring 900 medarbetare som jobbar inom Produktion, Inköp, Ekonomi och IT.

På Essity ligger fokus inte bara på att leverera resultat i världsklass, vi ska också ha modet att visa vägen, samarbeta över teamgränserna och bry oss om kunder, konsumenter, miljön och varandra. På Essity går vi till jobbet varje dag för att vi vet att vi ökar välbefinnandet för människor världen över. Vi anser att alla har rätt till bättre hygien och hälsa, vilket är vår största drivkraft. 

Välkommen till Essity!