Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

FUCHS Lubricants

Ingenjörspraktik inom produktutveckling

Vill du lära dig om ingenjörsyrket i ett företag med över 90 års specialistkunskap? Vi på FUCHS Lubricants har utvecklat och tillverkat smörjmedel i många år och inom koncernen finns enorm kompetens inom flera ingenjörsområden. Här kan du som praktikant få reda på mer om vad vi jobbar med och dessutom ta reda på vad en ingenjör kan jobba med i verkligheten!

Rätt produkt, i rätt mängd och i rätt tid – det är och har alltid varit vårt mantra för att hjälpa våra kunder att minska friktionen, öka produktiviteten och leverera till 100 %. För att vara bäst på det vi gör är forskning och utveckling väldigt viktigt! Med nästan 6 000 anställda över hela världen är FUCHS-koncernen världens största oberoende leverantör av smörjmedel.

Hos oss på smörjmedelsanläggningen i Västerhaninge kommer du få möjlighet att prova på hur det är att jobba på ett kvalitetslaboratorium. Du kommer få lära dig våra processer och analytiska metoder, och kommer sedan få gå in och jobba tillsammans med våra kemister och ingenjörer som en i gänget. Är du intresserad av att få se hela produktionsprocessen kan du även få praktisera några dagar inom produktion.

Förutom teknologi är samarbete och kunskapsutbyte mellan olika avdelningar viktigt för att uppnå bra resultat. Det är därför en fördel om du som söker är noggrann, gillar att samarbeta och har en vilja att lära dig nya saker.

Ett perfekt tillfälle för dig som gillar kemi att få testa på hur det skulle vara att jobba som kemist eller kemiingenjör på riktigt.

Låter det intressant?