Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Högskolan i Gävle

Förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden – hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri som bidrar till att bemöta många av de utmaningar som vårt samhälle står inför.

Vi erbjuder:
• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,
• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Akademin för teknik och miljö erbjuder två platser som Ingenjörstrainee. Vid akademin bedrivs utbildning och forskning inom ämnen som elektroteknik, energisystem, maskinteknik, miljövetenskap, industriell ekonomi, geospatial informationsteknik med flera. Akademin har en stark koppling till det omgivande samhället och studenter, lärare och forskare arbetar i nära samarbete med näringsliv och myndigheter.