Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

IV Produkt

Innovation som sparar energi!

Vi är ett innovativt företag med hög utvecklingstakt. Vi var en av de första i branschen med miljö-certifiering eftersom hållbarhet är viktigt både för oss, för dig och vår planet. Allt vi gör är med fokus på långsiktighet och värdeskapande. Vi är verksamma i en bransch som förväntar sig en tillväxt på 100% 2013-2025. Med andra ord finns det goda jobbmöjligheter för duktiga ingenjörer inom detta område och vi på IV Produkt vill skapa möjligheten att få en inblick i en bransch där det redan nu finns och kommer att fortsätta finnas stor efterfrågan för i framtiden.

IV Produkt utvecklar, tillverkar och säljer miljö- och energieffektiva luftbehandlingsaggregat som skapar bra inomhusklimat och sparar energi. Vårt huvudkontor finns i småländska Växjö men vi har också flera dotterbolag i Europa. Vi sysselsätter ca 380 medarbetare inom teknik, försäljning, produktion, ekonomi och administration och omsatte ca 890 miljoner 2018

Vi har vuxit kraftigt de senaste åren och är alltid intresserade av kompetenta och engagerade medarbetare. Vi erbjuder varierande och utvecklande arbetsuppgifter inom teknik som bland annat spänner över ämnen såsom energi- och luftbehandlingsteknik, kyl- och värmepumpsteknik, mekanisk konstruktion och CAD-modellering, styr- och reglerteknik sam teknisk dokumentation. Vi jobbar även med kvalitets- och miljöfrågor med både operativa och administrativa arbetsuppgifter såsom till exempel reklamationshantering och kvalitetsteknik där du bland annat får testa på att göra stickprovskontroller, ha kontakt med leverantörer och föra statistik. Våra medarbetare bidrar dagligen till att spara på jordens resurser. Genom att vara med i Tekniksprånget får vi möjligheten att visa upp oss som en attraktiv framtida arbetsplats för blivande ingenjörer.

Vi söker en pålitlig och engagerad person. Som praktikant hos oss kommer du främst att arbeta inom något av ovanstående områden där du planerar, utför och dokumenterar ett eller flera uppdrag för teknikavdelningen. Du får alltså möjlighet att redan från start vara med i den faktiska processen!

För att ge dig rätt kunskaper för dessa arbetsuppgifter kommer du få delta i en introduktion på företaget där du bland annat praktiserar på aktuell avdelning och testar att montera olika styrfunktioner i våra luftbehandlingsaggregat.

Under din praktik kommer du främst handledas av en utsedd handledare från aktuell avdelning men du får även support och stöttning från övriga avdelningar. Uppdraget kräver inga specifika förkunskaper men för att lyckas med uppdraget behöver du vara genuint nyfiken på och intresserad av teknik, tycka om att lära dig nya saker och ha ett stort personligt engagemang. För rätt person finns möjligheter att ha fortsatt kontakt och utbyte även efter praktikens slut.

Välkommen med din ansökan till oss idag!