Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

IVA

Praktik med fokus på samhällsfrågor

Är du intresserad av samhällsfrågor och vill hjälpa till att driva utveckling i Sverige? Då ska du söka praktik på IVA. Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) är en fristående organisation som bland annat arbetar med utveckling av områden såsom utbildning, forskning, innovation och hållbarhet. Verksamheten baseras främst på olika projekt där aktuella samhällsfrågor behandlas och som oftast pågår i 1-2 år. Projekten syftar till att skapa kunskap som genom möten, seminarium och rapporter kan spridas och påverka samhällsutvecklingen.

Som Tekniksprångare på IVA kommer du ha omväxlande arbetsuppgifter. Utifrån dina egna intressen kommer du att ingå i arbetet med något eller några av IVAs projekt. På IVA arbetar vi med projekt som handlar om bland annat samhällsbyggnad, innovation, skogsnäringens utmaningar och möjligheter, digitalisering, kompetens och kunskap samt hållbarhetsfrågor. IVA driver även Tekniksprånget, vilket gör att du som praktikant har stora möjligheter att arbeta med projektet och dess utveckling.

Du kan på IVA få inblick i ingenjörsyrkets breda arbetsuppgifter genom våra många projekt och tack vare IVAs stora nätverk. Vi söker dig som är intresserad av samhällsfrågor och vill vara med och utveckla Sverige!