Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Luleå tekniska universitet

Vi skapar global nytta i den arktiska regionen

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF, Boliden, Vattenfall, Trafikverket, Volvo, Metso, ABB, Lindbäcks Bygg och ledande internationella universitet. Vi arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Vi har 15 500 studenter och 69 forskningsämnen. Universitetets värdegrunder bygger på respekt, tillit, samarbete, öppenhet och ansvar. Luleå tekniska universitets forskningsresultat bidrar till ny kunskap och innovationer med stark koppling till de stora samhällsutmaningarna för hållbar utveckling.

 

Vi på Luleå tekniska universitet söker dig som är nyfiken på att testa på ingenjörsyrket och vi erbjuder nu två till tre tekniksprångare praktikplatser hos oss där du kommer att få lära dig mer om och jobba med teknik och digitalisering tillsammans med våra forskare, doktorander och annan personal. Vi söker dig som vill utvecklas vidare inom ingenjörsyrket och ta ett framtida steg mot nya utmaningar.

 

Du kan vara med och påverka inte bara din egen utveckling utan också vår omgivning och den värld vi lever i. För att det här ska bli en så bra praktikplats som möjligt för dig så ser vi gärna att du är social och initiativtagande och att du vill vara med där det händer och att du vill dela med dig av dina tankar och perspektiv på vår verksamhet så att vi kan växa och lära oss mer. Hos oss kommer du att få tillgång till en stor kunskapsbank samtidigt som du kommer att skapa värdefulla kontakter för dig som du kommer att ha nytta av i framtiden och vi lovar att dela med oss av vår kunskap för att göra skillnad för dig och för vårt samhälle. Vår förhoppning är att du efter din praktikperiod hos oss kan se vilka oändliga möjligheter det finns med ingenjörsyrket!