Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

PEAB

Nordens Samhällsbyggare

Vill du prova på att vara samhällsbyggare? Då ska du söka praktikplats hos oss. Hos Peab blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personlig och pålitlig eftersom de är grundläggande för det vi gör.

Du kommer till stor del att göra din praktik i produktionen, där du får en god inblick i olika yrkesroller och arbetsområden. Du får känna på ingenjörsyrket och olika arbetsmoment som ingår i ett projekt. Under praktiken får du erfarenhet av hur det är att jobba i Peab samtidigt som du knyter kontakter inför ditt framtida yrkesliv. Tillsammans lägger vi upp praktiken så att du får ut så mycket som möjligt av din tid hos oss. Det ska vara givande och utvecklande. Du får en personlig handledare som bollplank och stöd. Vi förutsätter att du har körkort.

Peab är ett av Nordens största bygg- och anläggningsföretag med verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Tillsammans med andra samhällsaktörer utvecklar vi moderna samhällen där människor kommer bo, leva och arbeta. Som vi ser det handlar det om att få människors vardag att fungera. Vår vision är att bygga framtidens hållbara samhälle.

Peab har ca 15 000 medarbetare och består av fyra affärsområden, Bygg, Anläggning, Industri samt Projektutveckling. Affärsområde Bygg är inriktat på att bygga bostäder samt offentliga och kommersiella lokaler. Affärsområde Anläggning producerar bland annat vägar, broar, hamnar och energianläggningar samt sköter drift och underhåll av gator, vägar och grönytor. Affärsområde Industri arbetar med att leverera och utveckla råvaruförsörjning inom betong, berg och grus, asfalt, grundförstärkning samt tillhandahålla transport- och maskintjänster. Affärsområde Projektutveckling förvärvar, utvecklar, producerar, säljer och förvaltar bostäder och kommersiella fastigheter på den svenska, norska och finska marknaden.

Peabs, liksom hela samhällsbyggarsektorns, framtida framgång är helt beroende av medarbetare med rätt kunskaper och kompetens. Vi kommer att behöva många engagerade ingenjörer, och vi hoppas att du ska trivas så bra hos oss att du vill bli en av dem.

Välkommen med din ansökan!

Låter det intressant?