Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Pensionsmyndigheten

Informerar om hela pensionen, administrerar och betalar ut allmän pension samt analyserar pensioner och pensionssystemet

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut drygt 415 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer och skickar ut mer än 8 miljoner orange kuvert. Vi är cirka 1800 medarbetare på åtta orter, från Luleå i norr till Halmstad i söder.

Vi på Pensionsmyndigheten hanterar åtta miljoner användare och värden upp till tio procent av Sveriges BNP. Det vi gör är viktigt på riktigt, vilket ställer höga krav på teknik, användbarhet, säkerhet och oss som jobbar här - inklusive våra arbetssätt.
För att möta framtidens ökade krav på säkerhet, robusthet och flexibilitet har myndigheten påbörjat en resa vad gäller generationsväxling av de centrala pensionssystemen. Det ställer i sin tur nya krav på vår digitala infrastruktur och de verktyg som vi använder i vår vardag på myndigheten.

Vi arbetar sedan flera år med jämställdhet och likabehandling som en naturlig del av vår strävan mot att vara en hållbar arbetsplats. Vår ambition och vision är att skapa bäst IT för Sverige.