Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Region Gotland

Rekordmycket händer nu på Gotland

Rekordmycket händer nu på Gotland – cirkulär ekonomi och fortsatt utveckling av regionens hamnar

Inom Region Gotland är vi nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Arbetet inom Region Gotland baseras på vår värdegrund som är förtroende, omtanke och delaktighet. Regionen svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland.

Som praktikant på teknikförvaltningen kommer du att ha din placering på hamnavdelningen och avfallsavdelningen. Alltså två av våra avdelningar där mycket nytt är på gång och verksamheten utvecklas.

Varför Gotland nu?
Inom Teknikförvaltningens hamnavdelning pågår stora utvecklingsprojekt. Inte nog med att vi har en ny kryssningskaj med många fartyg som lägger till på ön, vi arbetar kontinuerligt med underhåll och förbättringar i våra övriga 16 hamnar.

Inom vår avfallsavdelning är målet att göra avfall till en resurs. På Gotland ska avfallsmängderna minska, möjlighet till återanvändning växa och återvinningen av energi och näring från avfall öka. Inom Region Gotland omfattar avfallshanteringen bland annat hushållssopor, slam, återvinningscentraler och deponier. På Avfallsavdelningen pågår arbetet med utveckling, minimering, insamling, behandling, och efterbehandling av avfall.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för teknik och miljö och gillar problemlösning. Är du en ansvarsfull person med god initiativförmåga och bra samarbetsförmåga kommer du att stortrivas hos oss på Region Gotlands teknikförvaltning! Under praktiken får du chansen att utveckla dig både personligen och i din arbetsroll och du kommer att skapa värdefulla kontakter till ditt nätverk och din framtid. Du får ta eget ansvar och dessutom få en unik inblick i vår spännande verksamhet som är grundläggande för ett samhälles utveckling.

 

På hamnavdelningen kommer du, tillsammans med avdelningens medarbetare, att arbeta fram en åtgärdsplan för Visby hamn efter en utförd energikartläggning. Du kommer också att vara delaktig i arbetet med att ta fram rutiner för uppföljning av dykbesiktningar och sjömätning. I det arbetet ingår allt från mätning till att skapa rutiner och struktur för hur informationen ska sparas. Vi behöver också din hjälp att ta fram en plan för placering mm för våra flytande soptunnor ”SEABIN”.

Avfallsavdelningen vill ha din hjälp med utvecklingsarbetet inom digitalisering och verksamhetssystem. Där kommer du också att vara delaktig i arbetet med resurshushållning, effektiv avfallshantering och efterbehandlingen av deponier.

Vi har handledare på båda avdelningarna som redan nu ser fram emot att du kommer till oss.

Inblick i hela vår verksamhet
Teknikförvaltningen bedriver en bred verksamhet och under praktikperioden kommer du också att få ta del av arbetet i våra andra verksamheter, t ex gator/vägar, parker, kollektivtrafik, vatten och avlopp och fastighetsförvaltning. Antingen som mer ingående studiebesök eller också får du arbetsuppgifter med kortare omfattning.

Vill du vara med? Välkommen till oss på spännande, vackra Gotland!

Läs mer om Region Gotland på www.gotland.se

Låter det intressant?