Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Region Kronoberg

Arbetsplatsen där ingenjörer är med och räddar liv

Region Kronoberg ansvarar för hälso- och sjukvård, folkhälsa, kultur, kollektivtrafik och områden som handlar om länets utveckling och tillväxt. Vi ska stärka och utveckla Kronobergs län, så att det blir en bra plats att bo, leva och verka på!

Region Kronobergs är en av de största arbetsgivarna i Kronobergs län. Hos oss jobbar ungefär 5 700 personer inom drygt 50 olika yrken – allt från läkare och sjuksköterskor till ingenjörer och medicinteknisk säkerhet.

Vi arbetar för att utrustningarna som används inom sjukvården ska vara säker att använda för patienterna och personalen. Vi är totalt 33 anställda, varav 17 är ingenjörer.

Som tekniksprångare hos oss får du arbeta inom den Medicin och trafikplanerare. Vi har två platser att erbjuda, en på Centrallasarettet i Växjö och den andra på Ljungby lasarett.

Enheten för Medicinsk fysik och teknik (MFT) är regionens och klinikernas expertfunktion för den tekniska verksamheten. Vi är med i hela utrustningens livslängd. Vi arbetar med väldigt många olika medicintekniska utrustningar t.ex blodtrycksmanschetter, EKG-utrustning, respiratorer, MR-kamera och acceleratorer. Vårt uppdrag är att utföra service och underhåll, d.v.s göra årliga kontroller där det behövs och laga utrustningar där det behövs. Självklart är vi även tekniska konsulter åt vårdavdelningarna. Du kommer att få vara med i det dagliga arbetet med medicintekniska utrustningar och bland annat hjälpa till med att utföra årliga kontroller och andra insatser.

Vi erbjuder dig ett varierande arbete som bidrar till att patienterna får den vård de behöver!

Låter det intressant?