Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sectra

Teknologi som har verklig mening

Sectra startades av en mindre grupp forskare på Linköpings universitet för snart 40 år sedan och har idag utvecklats till ett internationellt företag med 600 anställda i 15 länder. Vi arbetar med utveckling av produkter och tjänster inom medicinsk IT och säker kommunikation.

Sectra har en stark koppling till forskning och innovation och genom nära samarbete med kunderna levererar vi medicinsk teknologi som ligger i framkant och som gör stor skillnad för patienter runt om i världen. Inom säker kommunikation bidrar Sectra till ett säkrare samhälle då vi hjälper exempelvis regeringar och försvarsdepartement att kommunicera utan risk för att information når någon annan än avsedd mottagare.

De flesta av oss som jobbar på Sectra är här främst för att vi verkligen tror på att teknologin kan hjälpa andra människor. Vare sig om det gäller att hitta bröstcancer hos kvinnor eller tillhandahålla digitala verktyg som används på ortopediska avdelningar. Tanken på att någon fått ett bättre liv tack vare det jobb vi gör ger en enorm känsla av glädje och en tro på att det vi gör är viktigt. På Sectra jobbar vi efter ledorden: Kunskapen att leva upp till förväntningar. Passionen att överträffa dem.

Genom Tekniksprånget får vi chansen att träffa ungdomar med intresse för teknologi som får tillfälle att lära av våra kompetenta medarbetare samt själva bidra till verksamheten med nya idéer och tankar. Vi vill fånga talangfulla personer som har eller vill utveckla intresse för medicinsk teknik.

Låter det intressant?