Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sectra

Teknologi som har verklig mening

Sectra startades av en mindre grupp forskare på Linköpings universitet för snart 40 år sedan och har idag utvecklats till ett internationellt företag med 600 anställda i 15 länder. Vi arbetar med utveckling av produkter och tjänster inom medicinsk IT och säker kommunikation.

Sectra har en stark koppling till forskning och innovation och genom nära samarbete med kunderna levererar vi medicinsk teknologi som ligger i framkant och som gör stor skillnad för patienter runt om i världen. Inom säker kommunikation bidrar Sectra till ett säkrare samhälle då vi hjälper exempelvis regeringar och försvarsdepartement att kommunicera utan risk för att information når någon annan än avsedd mottagare.

De flesta av oss som jobbar på Sectra är här främst för att vi verkligen tror på att teknologin kan hjälpa andra människor. Vare sig om det gäller att hitta bröstcancer hos kvinnor eller tillhandahålla digitala verktyg som används på ortopediska avdelningar. Tanken på att någon fått ett bättre liv tack vare det jobb vi gör ger en enorm känsla av glädje och en tro på att det vi gör är viktigt. På Sectra jobbar vi efter ledorden: Kunskapen att leva upp till förväntningar. Passionen att överträffa dem.

Genom Tekniksprånget får vi chansen att träffa ungdomar med intresse för teknologi som får tillfälle att lära av våra kompetenta medarbetare samt själva bidra till verksamheten med nya idéer och tankar. Vi vill fånga talangfulla personer som har eller vill utveckla intresse för medicinsk teknik.

Som praktikant på Sectra kommer du jobba inom vårt affärsområde för Medicinsk IT där du kommer ha rollen som Systemtekniker First line Support. Arbetsuppgifterna variererar från registrering av ärenden från kunder till felsökning av tekniska problem i våra kunders system. Du kommer dagligen ha kontakt med olika skandinaviska kunder och även utländska partners via telefon och email, varför vi högt värderar din förmåga att kommunicera såväl muntligt som skriftligt.

Vi erbjuder

• En givande och utmanande arbetsplats där du kan komma att träffa människor som (kanske) till och med är smartare och duktigare än vad du är?
• En internationell miljö med möjlighet att arbeta med andra länder och kulturer.
• Möjligheten att arbeta med produkter som är väletablerade på många marknader, kända för sin höga kvalité och utvecklade i nära samarbete med slutanvändarna. Produkter som hjälper människor och som räddar liv.
• Att under ett år få lära känna Sectras produkter och att utveckla dina tekniska kunskaper.

Din profil

Vi förväntar oss att du som söker är nyfiken på teknik, snabblärd och smart, men också att du har sinne för humor (livet är för kort för att inte ha roligt). Vi på Sectra värderar dina personliga egenskaper och din förmåga att lära högre än dina tidigare erfarenheter. Vi ser det också som ett stort plus om du pratar fler språk än svenska och engelska.