Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

SSAB

Världsledande leverantör av höghållfasta stål.

SSAB är en världsledande leverantör av höghållfasta stål. Med SSAB:s stål blir lyftkranar lättare, lastbilsflak starkare och containrar mer hållbara. Vår vision är att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld.

Vi har anställda i över 50 länder och våra produktionsorter finns i Borlänge, Luleå och Oxelösund i Sverige samt i Finland och USA. Det finns upp emot 300 olika yrken inom SSAB, så vi söker talanger med olika bakgrund. Tekniker, utvecklingsingenjörer, operatörer, konstruktörer, elektriker och projektledare är exempel på roller som ryms inom SSAB.

För att möta morgondagens krav behöver vi ett ständigt inflöde av ny kompetens och nya idéer för att kunna behålla positionen som en världsledande tillverkare av höghållfasta stål. Det är där du kommer in! Våra kunder finns överallt i världen och konkurrensen är stenhård. Därför måste vi alltid ligga steget före i såväl kompetens- som produktutveckling.

Våra värderingar hjälper oss i vårt dagliga arbete:

Utöver vår vision är våra tre värderingar viktiga för oss. Kundens affär i fokus – Vi visar ett aktivt intresse för kundens affär och vi utvecklar långsiktiga relationer. Genom att utbyta kunskap skapar vi värde tillsammans. Vi tar ansvar – Vi bygger starka och långvariga relationer genom att vara professionella, samarbetsvilliga och ärliga. Vi respekterar individen och strävar efter mångfald. Steget före – Vi är öppna, resultatorienterade och handlingskraftiga. För att ligga steget före och vara innovativa, utmanar vi alltid oss själva och vidareutvecklar vår kompetens.

Med Tekniksprånget får vi ökade möjligheter att visa upp stålindustrin som en intressant arbetsplats med många utvecklingsmöjligheter, säger Martin Lindqvist SSABs VD. SSAB kommer att erbjuda praktikplatser på alla våra produktionsorter i Oxelösund, Borlänge och Luleå i Sverige, säger Maria Långberg, chef för People, Culture & Communications inom SSAB-koncernen

SSAB erbjuder praktikplatser i produktionsnära verksamhet. Detta för att synliggöra spännande utmaningar och arbetsuppgifter för en ingenjör i SSAB. I SSAB finns olika produktionsanläggningar för tillverkning av höghållfast stål. Därutöver finns arbetsplatser för t ex kvalitetskontroll, produktionsservice och leverans. Ingenjörer i SSAB arbetar även med produktutveckling och kundsupport och Tekniksprångets praktikanter kommer ges inblick i dessa verksamheter. Våra krav på säkerhet innebär en absolut gräns på fyllda 18 år samt att vissa hälsokrav behöver vara uppfyllda.

Låter det intressant?