Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

SSC

Välkommen till rymdföretaget SSC (Swedish Space Corporation)

Välkommen till rymdföretaget SSC (Swedish Space Corporation), den perfekta arbetsplatsen för dig som brinner för teknik i allmänhet och rymden i synnerhet. SSC är ett svenskt statligt ägt bolag som främst arbetar med avancerade rymdtjänster. SSC hjälper rymdorganisationer, företag, andra kommersiella aktörer och forskningsinstitut att få tillgång till rymden till nytta för jorden. Vi erbjuder våra kunder, som finns över hela världen, specialistkompetens inom satellitkommunikation, rymdkonsulttjänster, raket- och ballongsystem inkl. experimentutrustning, uppsändningstjänster, flygtesttjänster, gröna framdrivningssystem för satelliter och miniatyriserade produkter för rymdbruk.

De senaste åren har SSC expanderat i rask takt och idag har vi kontor och medarbetare över hela världen. I Sverige finns företaget på tre orter: Kiruna, Solna och Ågesta och internationellt har vi idag verksamheter i 10 länder. Totalt arbetar närmare 550 anställda runtom i världen varav cirka hälften i Sverige.

Vad får man göra som praktikant hos SSC?

Till våren 2019 erbjuder vi  en plats på Esrange, vår rymdbas utanför Kiruna. Som praktikant på SSC kommer du att få följa våra ingenjörer i deras arbete samt få se och delta i vår verksamhet. Du kommer att bli en del av vår vardag och få insyn i vad det innebär att jobba med rymden till nytta för jorden. Vi söker dig som är nyfiken och som vill lära dig nya saker. Då SSC är ett internationellt företag är det viktigt att du behärskar engelska flytande i tal och skrift.

Låter det intressant?