Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Stockholm Stad

Möjligheternas Stockholm

Stockholms stad växer mer än någonsin. Inom ett par år bor det en miljon invånare i staden. Den snabba utvecklingen kräver en långsiktig plan och det har Stockholm. Vi expanderar, renoverar och bygger ihop för att alla invånare ska kunna jobba, bo och leva på bästa sätt i staden.

Stadens organisation

Stockholms stad är en stor organisation med över 40 000 medarbetare. Vår storlek gör det möjligt att växa inom staden, inom både våra förvaltningar och bolag. Många av de medarbetare som arbetat länge i staden har utvecklats genom traditionella karriärvägar, men många har också fördjupat sin kompetens genom att arbeta inom olika verksamheter i staden. Det bidrar till att våra medarbetare trivs och engagerar sig i utvecklingen av stadens verksamheter.

När Stockholm växer mer än någonsin behövs nya bostäder och övriga lokaler. Under perioden 2010 till 2030 har Stockholm som mål att det ska byggas 140 000 nya bostäder. De förvaltningar och bolag som arbetar med stadsutvecklingsfrågorna ansvarar för den övergripande planeringen av utbyggnaden av staden. Vi tar hänsyn till många olika perspektiv i våra processer, exempelvis vill vi ta fram hållbara och miljö-smarta lösningar, låta barn och unga komma till tals kring vad de behöver och skapa nya spännande platser för kultur och kreativitet.  Att utveckla infrastrukturen för att underlätta för både gång-, cykel-, väg- och spårtrafik är också en viktigt fråga vi arbetar kontinuerligt med. Tillsammans utvecklar vi staden både för dagens och för morgondagens invånare!

I vårt arbete att skapa Möjligheternas Stockholm jobbar vi tillsammans för att göra skillnad för invånarna. Hos oss blir du en del av en innovativ organisation och får möjlighet att växa i en växande stad där din insats verkligen gör skillnad.

Låter det intressant?