Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Växjö kommun

En kommun som växer så det knakar

Växjö kommun är en expansiv kommun med en befolkningsökning på ca 1000 invånare per år och siktar mot att vara 100 000 invånare år 2030. Växjö är Sveriges fjärde starkaste tillväxtregion och att vi blivit utnämnda till Europas grönaste stad är ett bevis på vårt starka engagemang vad gäller miljöfrågor.

Tekniska förvaltningen är en del av Växjö kommun och ansvarar för många viktiga samhällsfunktioner som VA, trafik, renhållning, gata, park etc.

Vi är ca 250 anställda som arbetar inom de olika avdelningarna med allt från planering till drift vilket gör att vi har många olika yrkesgrupper inom förvaltningen. Du kan t ex jobba som projekteringsingenjör, driftsingenjör, projektledare, landskapsingenjör, trafikplanerare, eller arbetsledare. Mycket arbete sker i GIS, AutoCad eller andra dataprogram vilket gör att datorvana är viktigt. En åldersstruktur inom förvaltningen gör att vi inom de närmaste åren har ett behov av att nyrekrytera.

En teknisk förvaltning kan erbjuda många intressanta och utvecklande jobb där helheten och långsiktiga lösningar är i fokus. Genom tekniksprånget vill vi visa vår verksamhet och uppmuntra yngre ingenjörer / tekniker att välja inriktning mot samhällsbyggnadsteknik.

Låter det intressant?