Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Vossloh

Ett av världens ledande företag inom spårväxlar och spårteknik

Många av oss som jobbar på Vossloh hade från början inte ens tänkt tanken att vi skulle få en karriär inom järnvägsbranschen. Tvärtom, många hade siktet inställt på stora varumärken som är välkända för allmänheten. Men det var bara för att vi inte visste vilka möjligheter som finns här. Vossloh är ett teknikfokuserat bolag som passar perfekt för tekniknörden. Och eftersom vi finns över hela världen så kan den driftige också ta sig utomlands – som en av våra kollegor i Ystad som jobbade i Kina under tre år.

Du känner kanske inte till Vossloh, det är det nog få utanför branschen som gör. Men det är ett av världens absolut största och ledande företag inom spårväxlar och spårteknik. I Sverige bygger vi bland annat spårväxlar i Ystad och Örebro.

Att vi började prefabricera växlar i fabrik istället för att montera dem ute i spår innebar en mindre revolution. Med vår spårgående kran installerar vi nu växlar fem gånger snabbare än förr. Vi har också strömlinjeformat vår produktion enligt konceptet LEAN så att leveranstiden blivit kortare, produkten bättre och priserna konkurrenskraftigare.

Denna typ av innovationer gillar vi på Vossloh. Och vi söker hela tiden nya lösningar och nya sätt att arbeta för att kunna bli ännu bättre. Bland annat samarbetar vi med kunder och universitet för att utveckla järnvägen. Eftersom järnvägen blir allt viktigare för samhället så kommer smarta innovationer att bli ännu viktigare i framtiden.

Vad får man göra som praktikant hos Vossloh?

Hos oss är det många som börjar arbeta som konstruktör innan man går vidare till andra tjänster inom företaget. Konstruktörer arbetar bland annat med att rita spårväxlar i CAD, vilket är ett väldigt bra sätt att lära sig tekniken och branschen. Vi tror att det vore en bra början även för dig.

Men det finns också möjlighet att praktisera som produktionstekniker och optimera våra produktionsprocesser. Eller så kan du vara på teknikavdelningen där man gräver i gammal växelhistoria och samtidigt letar lösningar på kommande utmaningar – en framtidsspanare med siktet inställt på nya lösningar och innovationer som höghastighetståg och uppkopplade växlar.

Hoppas att vi ses!

Låter det intressant?