Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Xylem

Ett världsledande företag inom vattenteknik.

Visste du att vi levererar produkter till de Olympiska spelen? Visste du att de spektakulära minnesfontänerna vid Ground Zero i New York drivs av våra produkter? Visste du att våra produkter hjälper flera av Kinas största städer att ta till vara på de stora mängder vatten som regnar ner under tyfonsäsongen? Visste du att Flumrider och Colorado på Liseberg är byggda på våra produkter?

På Xylem arbetar cirka 16 000 personer världen över mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt. Tryck här för en kort film om vår verksamhet.

I Emmaboda finns Xylem Water Solutions största tillverkande enhet och här arbetar cirka 1200 medarbetare. Våra medarbetare arbetar brett inom arbetsområden som produktion, materialhantering, utveckling, konstruktion, produktionsteknik, kvalité, inköp, logistik, finans, IT, HR och orderhantering. Vår breda kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder som finns i mer än 150 länder.

Vi är beroende av kompetenta och engagerade medarbetare som driver verksamheten och utvecklingen framåt. Genom att ta emot praktikanter via Tekniksprånget får vi chansen att visa upp oss som arbetsgivare och knyta viktiga kontakter till oss inför framtiden. Genom Tekniksprånget vill vi också visa bredden på möjligheter och valfriheten av vad en ingenjörsutbildning leder till. Förhoppningsvis upprättar vi en god relation och har ett bra utbyte under dina framtida ingenjörsstudier.

Som praktikant hos oss är du placerad på vår huvudfabrik i Emmaboda, det var där som företaget en gång startade för över 100 år sedan. Du kommer att tilldelas utmanande projekt/arbetsuppgifter inom teknikområdet i syfte att lära känna företaget och dess olika yrkesroller, samtidigt som vi förväntar oss tillbaka att du ska kunna bidra med dina idéer, engagemang och kunskaper. Din praktikperiod kommer att i möjligaste mån utformas efter dina intressen samt företagets rådande behov. Vi ser fram emot din ansökan!

Tillsammans löser vi världens vattenproblem, Lets´s Solve Water!

Låter det intressant?