Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Alleima

Utvecklar industrier genom materialteknologi

Alleima är ett affärsområde inom Sandvik AB. Vi är världsledande i att utveckla och tillverka produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar som används i de mest krävande industrierna och miljöer. Våra produkter och lösningar används i flygplan, vätgasbilar, solceller, kylskåp och på en mängd andra ställen som du kanske inte vet om. Till exempel så tillverkar vi en tråd som är tunnare än ett hårstrå och som används i sensorer för att hjälpa människor med diabetes.

Vi arbetar nära våra kunder för att tillsammans hitta lösningar som inte bara löser deras framtida utmaningar och problem utan även minskar miljöpåverkan inom deras branscher. Visste du till exempel att vi i Europa använder 84% återvunnet material när vi tillverkar våra produkter?

Året 2022 gick vi från att tidigare varit Sandvik Materials Technology till att bli ett fristående företag under namnet Alleima, med börsnotering på svenska Nasdaq. Vi tar med oss vår stolta 160-åriga historia samtidigt som vårt företag andas framtidstro och har en tydlig strategi och position i vår bransch. 

Under din praktik får du handledning genom att vara en del i det dagliga arbetet. Allt för att du ska se hur intressant ett arbete hos oss kan vara. Vårt fokus är att din praktiktid både bli engagerande och lärorik och att du ska få en bra bild av hur det är att jobba hos oss. För oss är det viktigt att få möjlighet att inspirera till ditt framtida studieval.

Välkommen med din ansökan, hoppas vi ses!