Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Lidköping kommun

En välkomnande och hållbar kommun

Välkommen till Lidköpings kommun! Här bor cirka 39 000 invånare och med ett vackert läge vid Vänerns södra strand är det lätt att trivas. I vår kommun vill vi att alla medborgare ska känna sig väl bemötta och vår vision är att vara en välkomnande och hållbar kommun. Vi satsar på framtiden och här finns utrymme och vilja till förändring. En god livsmiljö, tillgänglighet och samverkan ger oss helt rätt förutsättningar för detta.

I Lidköpings kommun tycker vi om att träffas , diskutera och utbyta tankar. Utifrån detta ser vi det som en självklarhet för oss att vara med i Tekniksprånget där vi möter ungdomar genom praktik. För Lidköpings kommun är det också mycket viktigt att vi redan nu ser till vårt framtida kompetensbehov och visar upp oss som en intressant och attraktiv arbetsgivare. Hos oss arbetar ingenjörer inom både stadsbyggnadsplanering, fastighetsdrift och underhåll, vatten och avlopp, renhållning och avfall mm. Vi vill genom Tekniksprånget visa morgondagens talanger att Lidköpings kommun är en attraktiv arbetsgivare med intressanta karriärmöjligheter. Och för att vi ska uppnå vår vision om ett hållbart och välkomnande Lidköping behövs medarbetare med goda kunskaper inom naturvetenskap och teknik.

Till hösten 2014 tar Lidköpings kommun emot två praktikanter inom våra olika områden samhällsbyggnad och teknisk service. Under din praktik hos oss erbjuds du också en unik inblick i hela vår verksamhet, samtidigt som den bidrar till din personliga utveckling och kanske också din framtida karriär. Vi söker dig som är analytisk, kreativ och nyfiken, målmedveten och samhällsintresserad. Då du framförallt kommer att få jobba i olika projekt och delta i arbetet med att utveckla vår stad ser vi gärna att du är särskilt intresserad av hållbarhetsfrågor.

Lidköpings Kommun