Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Swedish Match

Praktik som gör skillnad

Swedish Match vision är en värld utan cigaretter. Att erbjuda tobakskonsumenter alternativa produkter till cigaretter är kärnan i det vi gör. Vi är ett globalt företag med starka lokala varumärken. Hos oss jobbar oerhört stolta och professionella medarbetare som tillsammans arbetar mot samma mål – en värld utan cigaretter.

Vill du få en bra bild av vad arbete inom Research & Development eller Produktionsteknik innebär? Tycker om att experimentera och tänka nytt, eller gillar att klura ut smarta lösningar? Kort sagt: Vill du göra skillnad? Då är praktikplats på Swedish Match något för dig!

På Swedish Match är vi övertygade om att företagets framgång bygger på medarbetarnas framgång. När du kommer till Swedish Match upptäcker du snart att vi verkligen menar allvar med vår vision och våra värderingar Passion, Ägarskap, Innovation och Kvalitet. Dessa värderingar är en naturlig del av hur vi på Swedish Match agerar i relation till intressenter, både internt och externt.

Praktikplatser inom Research & Development

  • Gillar att experimentera och tänka nytt, då kan praktikplatsen inom produktutveckling vara rätt för dig. På vår funktion Research & Development, får du exempelvis analysera, utvärdera och testa nya förpackningar och produkter i aspekter som smak, användbarhet, miljö och ekonomi. Praktiktiden ger dig möjlighet att samarbeta med kvalificerade medarbetare som är utbildade kemister, civilingenjör eller har doktorsexamen. Praktikplatsen är i Göteborg (nära Centralstationen).
  • I centrala Stockholm, i anrik miljö, ligger ett modernt analyslaboratorium med instrument och robotar i teknologisk framkant. Laboratoriet är specialiserat på avancerade analyser av tobak och tobaksprodukter och tar emot prover från världens alla hörn. Här får du möjlighet att få en inblick i vad en analytisk kemist arbetar med. Du får insikt i hur arbetet med kvantitativ kemisk analys av komponenter i tobak och tobaksprodukter går till. (Arbetet sker oftast enligt standardiserade metoder och analyserna görs på både råvara och produkter). Under din praktiktid får du möjlighet att samarbeta med erfaren personal som är utbildade biomedicinska analytiker, kemister, civilingenjörer eller har doktorsexamen. Praktikplatsen är i Stockholm (på Söder).

Praktikplats inom Produktionsteknik

  • Tycker du om att klura ut smarta lösningar, så ska du kanske prova på att arbeta på vår produktionstekniska avdelning. Här får du bland annat möjlighet att arbeta med utvärdering av produktionsprocesser och prova på att hitta optimala flöden och arbetssätt. Under din praktiktid får du möjlighet att samarbeta med kvalificerade medarbetare som är utbildade mekaniker, ingenjörer eller civilingenjörer. Praktikplatsen är i Göteborg (nära Centralstationen).

Om du tycker att någon av dessa praktikplatser låter intressanta, tveka inte att söka! Vi väntar ivrigt på att få höra från dig.