Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Teknikföretagen

Praktik med fokus på näringspolitik

Vill du vara med och skapa bästa möjliga näringspolitiska förutsättningar för teknikföretag? Teknikföretagen erbjuder dig en praktik där du får arbeta med samhällsfrågor relaterade till teknikbranschen!

Teknikföretagens medlemsföretag står för en tredjedel av Sveriges export. Utan dem skulle inte vår skola, sjukvård och äldreomsorg vara möjlig. Våra teknikföretag bygger inte bara vår svenska välfärd. I en värld i ständig förändring löser de människans alltmer komplexa utmaningar och går i bräschen för en hållbar utveckling. Svenska teknikföretag är pionjärer i en framtida värld och Teknikföretagen hjälper dem att lyckas.

Som praktikant hos Teknikföretagen blir du en del av den näringspolitiska avdelningen där vi arbetar med ett brett spektrum av aktuella frågor som rör kompetensförsörjning, handel och hållbarhet. Du får möjlighet att arbeta i olika projekt och ta dig an arbetsuppgifter som utredningar, rapporter, analyser och datainsamling. Du kommer även att vara involverad i aktiviteter som seminarier och debatter.

Teknikindustrins kompetensbehov är stort och inom industrin finns det stora möjligheter att hitta ett attraktivt arbete. Tekniksprånget ger oss chansen att ge dig som praktikant en bred insikt i teknikindustrin.

Som praktikant hos oss är du placerad på vårt huvudkontor i centrala Stockholm.