Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Göteborgs Spårvägar

Håll Göteborg i rörelse!

Göteborgs Spårvägar har satt Göteborg i rörelse sedan 1879. Med 141 miljoner spårvagnsresor per år är vi idag den största operatören av kollektivtrafik i Göteborgsregionen. Vi arbetar varje dag, året om för att ge våra resenärer en trygg och säker resa till jobb, skola och fritid. Vill du följa med på vår kvalitetsutvecklingsresa till en spårvagnsresa i världsklass?

Vill du få en unik inblick i hur spårvagnar och fordonsunderhåll fungerar? Som praktikant hos oss kommer du få möjlighet att arbeta tillsammans med våra erfarna ingenjörer och produktionstekniker i våra spårvagnsdepåer. Du kommer få ta del av en spännande arbetsmiljö med en mängd intressanta uppgifter. Du kommer bland annat få hantera en hel del dokument som du analyserar, granskar och sorterar. Din tekniska förmåga kommer väl till pass här för att sätta sig in i dokumenten.

Våra produktionstekniker jobbar för fullt i våra depåer med flödesstudier för att öka kapaciteten i våra verkstäder, där blir du en värdefull resurs. Detta görs i gott samarbete med tekniker och underhållschefer. På enheten gör vi också mycket riskanalyser som rör våra spårvagnar generellt. Det kan innebära såväl komponenter som förarmiljön. Du kommer få vara med och bidra till detta arbete, vilket ger dig värdefull kunskap om säkerhetsaspekter inom fordonsunderhåll och kollektivtrafik.