Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Kungliga Tekniska högskolan

Är du extra intresserad av matematik? Och funderar du på hur det kan vara att ha matematik som arbete? Då kan praktik på Institutionen för matematik, KTH, vara något för dig.

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig plats för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Institutionen för matematik har under lång tid samarbetat med gymnasieskolor i Stockholmsområdet. Vi erbjuder praktik för Tekniksprångare vid institutionen för matematik och söker den som i nära samarbete med lärare, forskare och marknadsförare men också självständigt vill vara med i arbetet med genomförandet av aktiviteter mot skolungdomar t.ex. prao-aktiviteter, mattecirkeln och matteklubben. Andra uppgifter kan vara att ansvara för kommunikation mot skolor. Vi ser gärna ett genuint intresse för matematik och en vilja att dela sitt intresse med andra.