Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Mälarenergi

Vet du vad som finns i början av en skorsten? Det vet vi!

Om du kommer till oss så kan du få inblick i hur en, för många okänd, samhällsnyttig verksamhet kan se ut. Lär dig mer på vårt kraftvärmeverket i Västerås där vi producerar el och fjärrvärme. Vår anläggning har kontinuerligt byggts ut och förändrats sedan 60-talet, vår nyaste panna togs i bruk under 2020. Vi är drygt 200 personer som jobbar inom produktion, underhåll, bränsleanskaffning, projekt, och många viktiga andra funktioner. Totalt på Mälarenergi är vi cirka 700 personer.

Hållbarhet med ansvar för klimat och miljö är viktigt för oss, elen och fjärrvärmen produceras av fossilfritt eller återvunnet bränsle.
På vår enhet för anläggningsteknik har vi en blandning av roller, bland annat konstruktörer inom el och mekanik, dokumentationsansvariga, systemtekniker inom automation, enerigicontroller, teknik- och processledare samt inspektionsingenjör inom trycksatta anordningar. Mälarenergis verksamhet är samhällskritisk, därför är det av största vikt att alla här, även praktikanter, har ett stort säkerhetstänk och ansvarskänsla.

För att trivas här tror vi att du är intresserad av teknik i alla dess former. Anläggningen kan jämföras med en större tillverkningsindustri och det finns mycket att lära sig. Som praktikant hos oss är man både ute i anläggningen och jobbar med egna aktiviteter och på kontoret för att söka information och planera aktiviteter. För praktikplats hos oss genomförs bakgrundskontroll och säkerhetsintervju innan praktik kan erbjudas. Körkort kan vara bra att ha då arbetsplatsen ligger något avsides, men är inget krav.

Låter det intressant?