Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Region Sörmland

Region Sörmlands verksamhet är till för dig som bor här i Sörmland. Våra största ansvarsområden är hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. År 2020 levde Sverige och världen i en pandemi. Att samhället tvingades bli digitalt på heltid resulterade i den största globala digitala omställningen genom tiderna. I ett läge av osäkerhet på ny terräng, gjorde Region Sörmland ett offensivt ställningstagande med framtidstro. Resultatet blev Sveriges första Digifysiska Science Center - Modda Sörmland.

Science centers är en välkänd metod för att få barn och unga att bli intresserad för teknik och vetenskap. Oftast handlar det om en fysisk plats där barn och unga får lära i en stimulerande, lustfylld och explorativ miljö. Modda Sörmland är ett unikt science center eftersom vi kombinerar fysisk- och digital verksamhet under ett gemensamt paraply.

Modda består av tre delar, fysisk verksamhet, digital verksamhet och upplevelsebaserat lärande med extended reality i fokus. Den fysiska verksamheten består av noder som är explorativa miljöer för främst barn och unga. Noderna är allt från KomTek verksamhet, VR-bibliotek, museum till akademiska centers. Det finns minst en nod per kommun i Sörmland. Den digitala verksamheten består av en digital plattform som samlar, tillgängliggör och kvalitetssäkrar upplevelser från hela världen kopplat till teknik, naturvetenskap och matematik. Alla upplevelser i plattformen är kopplade till den nya läroplanen LGR 22 och är en kombination av fysiskt, digitalt och extended reality relaterat innehåll.

Kliv gärna in på moddasormland.se så får du veta mer om oss.

Låter det intressant?