Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sjöfartsverket

Livsviktiga i systemet för produktion och handel

Visste du att hela 90 % av alla varor och råvaror går via sjövägen till och från Sverige? Det finns nämligen inget annat transportslag som klarar av de gigantiska volymerna på ett mer effektivt och hållbart sätt. Det är här Sjöfartsverket har sin kärnverksamhet.

Vi har många olika yrkesgrupper representerade, bland annat ingenjörer, lotsar, båtmän, räddningsledare och VTS-operatörer. Det är vi som gör sjökort och producerar data om hur havsbotten ser ut. Vi lotsar in fartyg till hamnar och sköter Sveriges isbrytning. Vi ser till att våra farleder till sjöss har sjösäkerhetsanordningar, såsom fyrar, prickar och bojar, på rätt plats. Och skulle någon hamna i sjönöd samordnar vi sjöräddningsinsatsen och om det behövs larmar vi ut våra egna räddningshelikoptrar.

Eftersom sjöfarten är en livsnerv i det globala systemet för produktion och handel är det naturligt att vi på Sjöfartsverket är med och driver utvecklingen. För att göra det behöver vi duktiga personer, bland annat ingenjörer/tekniker, som kan bidra till att förbättra vår effektivitet, säkerhet och miljöanpassning.

Vi söker dig som är engagerad, ansvarstagande och intresserad av att lära dig mer om Sjöfartsverket och ingenjörsyrket. Hos oss på Sjöfartsverket kommer du få arbeta med olika uppgifter som berör vår dagliga verksamhet och har koppling till ingenjörsyrket. Dessutom har du förmånen att ha Sveriges vackra kustlandskap som arbetsplats och du är med och hjälper till att hålla Sverige öppet!

Sjöfartsverket

Låter det intressant?