Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Volvo – först till 500 tekniksprångare

500 tekniksprångare! Det är enormt många. Volvo är ju ett stort företag, men ändå. Ända sedan Tekniksprånget startade 2012 har Volvo Group deltagit på flera platser i Sverige: Göteborg, Borås, Skövde och Umeå, för att nämna några.

Lennart, Klara och Johanna
Lennart, Klara och Johanna

En av dem som tagit emot och varit handledare åt flest tekniksprångare är Lennart Cider. Han tycker att erfarenheten och lärdomarna som unga får under praktiken är nog för att utgöra en egen kvot för antagning till universitetet.

Just nu är det Johanna Wising som testar livet som ingenjör på Volvo i Lundby i Göteborg. Före praktiken var hon inte alls intresserad av teknik men nu känner hon att ingenjörsyrket kan vara ett alternativ. Att få något riktigt att sätta på meritlistan är en av de verkliga fördelarna med praktiken, menar hon.
– Man får verkligen en riktigt erfarenhet av hur det är att vara i arbetslivet, säger Johanna Wising.

2014 var Lennart Cider handledare åt en annan tekniksprångare: Klara Pålsson. Hon har nu gått full cirkel, från praktik till maskiningenjör och är själv handledare.
– Tekniksprånget gav mig en väldigt bra erfarenhet men framför allt en väldigt bra referens. Det är väldigt få förunnat att ha riktigt arbetslivserfarenhet när man är 19 år, säger Klara Pålsson.