Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Testa livet som ingenjör!

Är du redo att ta ett språng in i din framtid? Tekniksprånget är en betald praktik där du som är 18-21 år får chansen att testa ingenjörsyrket i fyra månader. Det är en möjlighet att tjäna pengar, skaffa kontakter och få en rivstart i karriären. Ansökan är öppen mellan 16 oktober och 6 november.

Välkommen till Tekniksprånget

Vi inspirerar unga att bli ingenjörer

Vill du utveckla framtidens städer, skapa innovativ mjukvara eller bygga en internationell karriär? Ingenjör är ett kreativt yrke där du är med och driver utvecklingen framåt. Det är också ett yrke med stora möjligheter, oavsett om vill jobba med helheter eller fokusera på ditt favoritämne.

Breddad målgrupp

Nu kan ekonomer också söka Tekniksprånget

Från och med 2024 kan den som läst ekonomi på gymnasiet också söka Tekniksprånget.

 

Tanken är att så många som möjligt ska få möjligheten att upptäcka ingenjörsyrket. Arbetsuppgifterna under praktiken ska vara desamma som för ekonomer som för dem läst Natur eller Teknik, det vill säga så när ingenjörsyrket som möjligt. Hela poängen är att inspirera fler ingenjörer. 

Medverkande arbetsgivare

Testa ingenjörsyrket med oss

Över 220 arbetsgivare deltar och erbjuder praktik. De finns i hela Sverige – från Ystad till Kiruna – och verkar inom alla områden där ingenjörer arbetar.

Tjej från Telniksprånget som programmerar
citat tecken

Utan Tekniksprånget hade jag aldrig fått veta att jag gillar att programmera och missat en stor del av vad jag vill plugga.

Ida | Tekniksprångare på Mycronic
Skaffa ett försprång

Hitta framtidens ingenjörer

Dagens ingenjörsstudenter har 20 företag på sin radar. Är ni en av dem? 60 % av tekniksprångarna behåller relationen med sina arbetsgivare så se till att morgondagens talanger lär känna er före alla andra.  Delta och skaffa ett försprång bland nästa generation ingenjörer.

FAQ

Svar på frågor om praktiken

Hur går ansökan till, när får du svar, vad får du i lön? Här får du svara på de vanligaste frågorna om praktiken. 

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss?

Vill du veta mer om praktiken, delta som arbetsgivare eller att vi besöker din skola eller mässa? Tveka inte att kontakta oss.